top of page

tot 8 maart 2024

|

Bibliotheek Stadscampus Univ. Antwerpen

60 jaar kernwapens in België’

Zorgen massavernietigingswapens voor vrede en veiligheid? (NL – ENG) In de grote traphal van de bibliotheek van de Stadscampus van de Universiteit Antwerpen kan je vanaf eind januari jouw kernwapenkennis een snelle en stevige update geven.

60 jaar kernwapens in België’
60 jaar kernwapens in België’

Tijd en locatie

tot 8 maart 2024

Bibliotheek Stadscampus Univ. Antwerpen, Prinsstraat 13, 2000 Antwerpen, België

Over het evenement

Zorgen massavernietigingswapens voor vrede en veiligheid?

In de grote traphal van de bibliotheek van de Stadscampus van de Universiteit Antwerpen kan je vanaf eind januari jouw kernwapenkennis een snelle en stevige update geven. Maak kennis met Naomi die 2 maanden na haar afstuderen aan de Antwerpse universiteit al een week bij de VN in New York zat dankzij deze kennis.

Hoe ging het verder na Oppenheimer? Wat heeft België ermee te maken? Zorgen die wapens voor onze veiligheid? Welke rol spelen ze in de oorlogen die nu uitgevochten worden?  En kan het ook anders?

Deze en andere vragen gidsen je door de geschiedenis van het kernwapen. De antwoorden leggen de effecten bloot en tonen de gevolgen van enkele cruciale beslissingen. Aan de hand van een flowchart kom je erachter wat je eigen standpunt is.

Openingstijden:

  • maandag - donderdag: 8.30 - 21 uur
  • vrijdag:  8.30 - 19 uur
  • zaterdag: 10.00 - 17 uur

Deze tentoonstelling is een samenwerking van De Leuvense Vredesbeweging en Pax Christi Vlaanderen, welwillend gehuisvest door de Universiteit Antwerpen.

Startdatum: vr 26/01/2024 - 10:00

Einddatum: vr 08/03/2024 - 21:00

Prijs: gratis

Adres: Prinsstraat 13, 2000 Antwerpen

Deel dit evenement

Evenementgegevens: Events
bottom of page