top of page

za 06 aug

|

Sint Michiels Vredeskerk Leuven

Hiroshima Nagasaki herdenking in Leuven

Hiroshima Nagasaki herdenking in Leuven
Hiroshima Nagasaki herdenking in Leuven

Tijd en locatie

06 aug 2022, 19:30

Sint Michiels Vredeskerk Leuven, Naamsestraat 57a, 3000 Leuven, België

Over het evenement

Op 6 en 9 augustus 1945 werden de inwoners van Hiroshima en Nagasaki in Japan het slachtoffer van twee atoombommen. Het meest verschrikkelijke wapen dat ooit werd uitgevonden door de mens leidde tot onherroepelijke trauma's die generaties lang nazinderen tot op de dag van vandaag.

De Leuvense Vredesbeweging organiseert in de Sint Michiels Vredeskerk, samen met Pax Christi Vlaanderen, met medewerking van Sint Michiels Vredeskerk de herdenking van deze atoombombardementen. We herdenken zij die omkwamen en eren de overlevenden.

  • 19u30 afspraak in de Sint-Michiels Vredeskerk voor orgelspel en vredeskansel door Marie-Elise Bettens van Greenpeace over de linken tussen kernwapens en milieu/klimaat.
  • Na de receptie met muziek en een woordje van Leuvens schepen Lies Corneillie, houden we een  lampion ceremonie met onze wensen voor vrede. We gedenken, volgens de traditie in Japan, alle slachtoffers van kernwapens. De lampions staan symbool voor de      naar schatting 250.000 doden na de aanslagen op Hiroshima Nagasaki nu 77 jaar geleden.

Wil je zelf ook een lampion maken om op het water te laten? Dat kan! Met onze handleiding heb je in een paar simpele stappen zo je eigen lampion gemaakt. Hieronder een link naar hoe je ze kan maken.

Handleiding lampionnen

Pakketjes met het nodige materiaal kan je bekomen via Lieve De Kinder, lieve.dekinder@gmail.com.

Hopelijk tot dan!

De vredeskansel is tegelijk de opening van de tentoonstelling over hetzelfde thema “ Kernbewapening en het milieu”, die in de Sint Michiels-Vredeskerk  zal te bezichtigen zijn van 6 tot 31 augustus, tijdens de openingsuren (dagelijks, 13.30 - 16.30 , niet op maandag)

Deel dit evenement

Evenementgegevens: Events
bottom of page