top of page

wo 06 mrt

|

Stadscampus Univ. Antwerpen S.R. 212

Vorming 'Vrede en Burgerschap'

Interactieve vormingssessies rond 6 vredesdomeinen en burgerschap op woensdagen 6, 13, 20 en 27 maart van 14.00 tot 17.00 uur en 19.30 tot 21.30 uur Inschrijven kan via onderstaande link

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Vorming 'Vrede en Burgerschap'
Vorming 'Vrede en Burgerschap'

Tijd en locatie

06 mrt 2024, 19:30 – 21:30

Stadscampus Univ. Antwerpen S.R. 212, Prinsstraat 13, 2000 Antwerpen, België

Over het evenement

In onze samenleving is een leefsfeer van vrede onmiskenbaar een uitzonderlijk hoog goed. Vrede verkennen en kennen, is een proces dat de mogelijkheid biedt om een actief, ethisch burgerschap te faciliteren en realiseren. De afwezigheid van geweld is noodzakelijk om de aandacht voor een menswaardig burgerschap gaande te houden, uit te bouwen en te bewaren.

Vrede is een broos gegeven: de huidige dramatische ontwikkelingen in het oosten van Europa en in het Midden-Oosten hebben onze moderne westerse democratieën (opnieuw) onzacht geconfronteerd met die bittere realiteit. De missie en werking van de ‘Vorming Vrede & urgerschap’ (VV&B) is daarom relevanter en actueler dan ooit.

Met de bedoeling te informeren, te sensibiliseren, te vormen en dienst te verlenen, organiseert VV&B ook in 2024 op de Stadscampus van de Universiteit Antwerpen twaalf sessies rond het bewaren en versterken van vrede en actief (ethisch) burgerschap en het geweldloos hanteren van conflicten op maatschappelijk en mondiaal gebied.

Inschrijven via onderstaande link, of via secretariaat@humanistischverbond.be

Meer info vind je hier (folder in pdf) 

Deel dit evenement

Evenementgegevens: Events
bottom of page