top of page
ISRAEL-PALESTINA
Palestine1948now.png

De Europese reactie op Israëlische staatsterreur in Gaza maakt ons allemaal onveilig

Hoe lang blijft Europa nog de kaart van Israël trekken?, vraagt MO*redacteur Pieter Stockmans zich af. 'Israël, dat koloniseert, steeds meer mensen doodt, steeds extremistischer wordt, Europees belastinggeld vernietigt. Lees het artikel in MO*.

Palestine1948now.png

Palestina vroeger en nu

Hoe zag Palestina er uit vóór de vorming van Israël? Hoe is de situatie van de Palestijnen nu? Palestina Solidariteit geeft een overzicht en duiding. 

P1020792 Aida camp crop only dome rock.JPG

De kaarten op tafel

In MO* geeft Brigitte Herremans duiding over het boek “Israël en Palestina. De kaarten op tafel“, dat ze samen met Ludo Abicht schreef. Het boek geeft een totaaloverzicht over het Midden-Oostenconflict (Artikel van Tine Danckaers, MO*, 28 januari 2017).

EBCO.png

Jonge Israëlische dienstweigeraars krijgen steun van de

"European Board for Conscientious Objectors" (EBCO)

Op 5 januari 2021 publiceerden 60 Israëlische tieners een open brief aan de Israëlische auto-riteiten. Ze schrijven dat ze weigeren hun dienstplicht te vervullen, uit protest tegen Israëls politiek van bezetting en apartheid. De Europese ngo "European Board for Conscientious Objectors" ondersteunt hun actie via de "International Solidarity Declaration"

bottom of page