top of page

THEMA'S

We werken rond de volgende thema's:

 
20211108_Oorlogsvrouw beeld 143559.jpg

De Onbekende Oorlogsvrouw

Vrede heeft Vrouwen nodig!

Het verhaal achter het standbeeld op het Benedenplein-Jeanne Devosplein achter het station van Leuven. Klik hier voor de trailer van de inhuldiging.

Lees hier de manifesten in verschillende talen. 

TPNW 50 nonukes.be NL.gif

Nucleaire ontwapening

Op 22 januari 2021 trad het VN kernwapenverbod in werking. 
In augustus 2021 herdachten wij de slachtoffers van Hiroshima en Nagasaki, met een tentoonstelling in de Vredeskerk en diverse activiteiten. 
Bekijk de documentaire "Atomic Cover-Up", tot 1970 geklasseerd als Top Secret. 

P1020891 tent of nations cropeed 400.JPG

Geweldloze Conflicthantering

Diverse initiatieven in verband met geweldloosheid: Geweldloze communicatie, geweldloos verzet, actieve geweldloosheid...

Klokken nieuw kl.jpg

Vredeskerk en Vredesbeiaard

De Sint-Michielskerk in de Naamsestraat organiseert als Vredeskerk diverse evenementen (artiestenmissen, vredeskansel, benefietconcerten) en bouwt zo mee aan een vredevolle samenleving. De nieuwe beiaard van de ParkAbdij in Leuven behoort tot de internationale groep van vredesbeiaarden. 

KUL Bib.jpg

KU Leuven Mensenrechtencharter

Na de controversiële samenwerking met het Israëlische "Ministry of Public Security" in het project "Law Train" heeft de KU Leuven zich geëngageerd een mensenrechtencharter te ontwikkelen dat in de toekomst een betere houvast kan bieden bij de deelname aan onderzoeksprojecten.

Handala met sleutel.jpg

Israël en Palestina

Hoe zit het met mensenrechten en vrede in Israël en bezet Palestina?

P1000134 desert cropped  500 Bart 2010.JPG

Gewapende conflicten: invloed op klimaat en milieu

De rol van het leger in de klimaatverandering is enorm groot. Het akkoord van Parijs sloot militaire activiteiten niet meer uit, maar liet het over aan de individuele landen. Alle landen moeten zich verbinden de uitstoot door militaire activiteiten te beperken.

Naamloze afbeelding.png

Kritische kijk op de NAVO

Atoomwapens en de Koude Oorlog zijn helemaal terug, onder impuls van de NAVO. Maar wat is de NAVO eigenlijk, en wat is die van plan? 

 
 
 
 
bottom of page